24 Jaar exploitatie met vrijwilligers

Zwembad de Bercken draait al 24 jaar op ongeveer 200 vrijwilligers. Een enorme prestatie en iets om zeer trots op te zijn! Ook een goed voorbeeld voor de participatiemaatschappij!

Begin jaren negentig was het zwembad flink vervallen en moest er elk jaar geld bij. De Gemeenteraad van Beesel neigde ernaar om het te gaan sluiten. Op initiatief van toenmalig wethouder Hans Wenting werd een onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om het door vrijwilligers te laten runnen. Hij verzamelde een aantal enthousiastelingen om zich heen, waaronder de huidige voorzitter Hein Strijbos. De initiatiefgroep begon met een enquête onder de inwoners: moet het bad open blijven en zo ja: wil je meehelpen dit te realiseren? De eerste vraag was een open deur: vrijwel iedereen was voor! Dat 250 inwoners graag hun steentje wilden bijdragen, was een aangename verassing. En helemaal geweldig is dat 27 van de mensen van het eerste uur nog steeds vrijwilliger zijn bij het zwembad!

Lees meer: 24 Jaar exploitatie met vrijwilligers

Vrijwilligers gezocht

Wij zijn gedurende het hele jaar op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor diverse functies:

Toezichthouders
voor het houden van toezicht aan het water. 
Kassamedewerkers
voor het verkopen van toegangsbewijzen en de controle op de abonnementhouders.
Horecamedewerkers (keuken)
voor het bereiden en verkopen van frites en snacks, het verkopen van ijs en snoepwaren en het onderhouden en schoonmaken van de keuken.
Horecamedewerkers (bar/koffiecorner)
voor het verkopen van dranken, toezicht houden op de horecaruimte en het terras, het onderhouden en schoonmaken van de bar, horecaruimte en terras.

Bij bovenstaande functies wordt er gewerkt in twee diensten. Na sluitingstijd is er echter ook nog wat te doen, daarvoor zoeken we:

Terreinbeheerders
voor het na sluitingstijd opruimen van de ligweide, perrons en fietsenstalling. Afhankelijk van de drukte van de dag gaat het om 1/2 uur werk.
Schoonmaakmedewerkers
voor het schoonmaken van de sanitaire en/of horecaruimte na sluitingstijd. Afhankelijk van de drukte van de dag gaat het om 1 uur werk.

Daarnaast zoeken we nog vrijwilligers om de volgende werkgroepen te versterken:

Waterbeheerders
zorg dragen voor de juiste waterkwaliteit door controlemetingen, onderhoud/optimalisatie van apparatuur en bassins en het verhelpen van storingen/problemen voor, tijdens en na het zwemseizoen.
Techniek
onderhoud/optimalisatie van gebouwen, stoepen, ligweide, hekwerken, plantsoenen, speeltoestellen, koel-, douche en verwarmingsapparatuur.

De tijdbesteding bij de werkgroepen is in overleg.

Wij bieden:

  • Een gezellige en goede werksfeer
  • Collega’s die je inwerken en wegwijs maken
  • De mogelijkheid om zelf aan te geven wanneer en hoe vaak je wilt werken gedurende de 4 zomermaanden
  • Een korting van 50% op een individueel of gezinsabonnement
  • Het volgen van bedrijfscursussen en trainingen die je werk beter, veiliger en professioneler maken

Heb je interesse, neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

     Bösdaellaan 2, 5953 BW Reuver      077-400 8353      info@debercken.nl